ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях

Алкохолът е легален наркотик, най-разпространен в света. Той засилва опасно наркотичното и потискащото дишането действие на опиатите. Смъртоносна опасност крие комбинацията на алкохол с наркотични аналгетици и за лица, които ги употребяват с терапевтична цел "Мистериозната" внезапна смърт на хероинозависими в много случаи се дължи на едновременна консумация на алкохол и дрога.

Опасна депресия на ЦНС и дишането може да настъпи и при комбинираното приемане на алкохол и синтетични наркотични аналгетици.

Честа е комбинираната злоупотреба с марихуана и алкохол, при която опасно се повишава седетивното им действие. Особено опасно е взаимодействието на алкохола със сънотворните лекарствени средства. При употреба на алкохол заедно с барбитурати, последиците са от тежка дихателна депресия, загуба на съзнанието, парализа, кома и до внезапно настъпваща смърт.

11-годишен петокласник изпил 200 грама уиски и пушил марихуана

27 January, 2013 - 11:25 -- drtemi

Пияният петокласник като дошъл на себе си започнал да буйства, изпаднал в истерия, искал да си ходи на село и заплашвал, че ще скочи през прозореца.

Споделете с приятели

Младежи убиха старица, син преби майка си

30 December, 2012 - 18:20 -- drtemi

София. Жестоко убийство на старица извършиха младежи. Те са разкрити и задържани от полицията. 85-годишната жена е била зверски пребита и ограбена в дома си, съобщиха  от пресцентъра на СДВР.

Тялото на бабата е намерено в късния следобед в събота. Тя е починала вследствие на мозъчна травма и счупени ребра. Бандитите ритали и блъскали с юмруци старицата, докато  издъхне. Те изпочупили пръстите й, за да вземат два пръстена, които заложили за 240 лв.

Споделете с приятели

Наркотиците - причина за смъртта на известни личностти

11 September, 2012 - 16:22 -- magirah

Наркотиците са част от живота на някои известни личности. Употребата на дрога е с оправданието да се справят със стреса, напрежението и преумората.  В статията са подбрани някои от тези звезди починали от предозиране.

Майкъл Джексън 

Кралят на попа, човекът, който промени света с танците си, певецът, който чупеше рекорди през цялата си кариера, почина от прекомерна употреба на наркотици.  Въпреки това, след разследването, личният му лекар бе арестуван, заради съмнения за убийство.

Ейми Лайнхаус

Споделете с приятели

Двама германци арестувани за убийството в Бургас

30 August, 2012 - 09:40 -- magirah

Двама души са задържани за жестокото убийство на 48-годишния германец в Бургас, съобщи bTV. Арестуваните също са немски граждани.

Те са негови приятели, които дошли с жертвата в морския град. По данни на полицията тримата са наели апартамент за 6 месеца в Бургас.

 

Има заподозрян и български гражданин, който е сервитьор в местно заведени.

Споделете с приятели

Неврокопчанин кара с 3,88 промила алкохол

23 August, 2012 - 14:34 -- magirah

Двама водачи на ППС, шофиращи с наличие на алкохол в кръвта над 1,2 промила са установени през изминалото денонощие на територията на област Благоевград.

Вчера около 00:30 часа в района на МБАЛ -Разлог, от полицейски служители на РУП-Разлог е спрян за проверка лек автомобил ”Субаро Виво”,  управляван от 42-годишни В.К. от гр. Разлог, като с техническо средство е установено, че същият шофира с наличие на 2,26 промила алкохол в издишания въздух.

Споделете с приятели

Страници